Hírek
Koncertek
Történet
Albumok
Fotók
Bolt
Történet

A LECSA-PUNK zenekar 1993 Októberében alakult.A Bandát Rocky /basszus,ének/ és Borzsák /dobos/ inditotta el,majd Levente csatlakozott szólógitárosként.Akkoriban nem volt könnyu a zenekarnak,elsosorban az anyagi gondok miatt.Az elso koncert 1995 Januárjában volt Hódmezovásárhelyen,ami nagyon jól sikerült,és sokan látták az akkor már névleg ismert zenekart.Ezt követték további fellépések a közeli városokban is.Az elso demo 1997-ben jelent meg "ZURZAVAR" címmel,utána újabb koncertek következtek.1998-ban történt egy tagcsere,új gitáros érkezett a zenekarba,akit Ferinek hívtak.Már ebben az új felállásban készült el az elso album 1999-ben a "TE VAGY AZ ELLENSÉG". Majd néhány koncert Német,és Csehországban. A következo album 2000 Júniusában lett rögzítve, az Aurora Recordsnál jelent meg és a "RÉMÁLOM" címet kapta.Hasonlóan az elozo kazettákhoz,ez is egy gyors és kemény album lett,és a szövegek itt is sok politikai mondanivalót tartalmaztak.A zenekar éloben is bemutatta Ausztriában,Német,és Csehországban,de ezen az októberi turnén egy másik dobos játszott a bandában,és Novemberben az eredeti visszatért. A 2001-es évben is folytatódtak a koncetek,és egy gitároscsere is történt Augusztusban,az új srácot Árpinak hívták.Néhány hónappal késobb már ebben a felállásban turnézott a zenekar Cseh,Németország,Ausztria,és Svájcban.2002 Májusban egy Németturné következett,a turné után egy 3 számos kislemez felvétele,majd megint gitároscsere történt,a régi gitáros visszajött a zenekarba.Koncertek újra Ausztria,Szerbia,Szlovákiában.2003 Januárjában stúdióba ment a banda felvenni újra az elso demót a ZURZAVAR-t,ami régen csak kevés helyre jutott el.De ekkor még szintén felvételre került egy 3 számos kislemez a "WE DON'T NEED YOU" ami Dél-Amerikában jelenik meg.Februárban indult az Európa turné: Cseh, Német ,Holland ,Francia ,Spanyol ,Olasz ,Svájc ,Ausztria ,Szlovénia, Szerbia, Lett, Észt, és Finnország.Ez a turné 46 koncertbol állt,és Május végéig tartott,utána jött a Nyár,és néhány fesztivál koncert.Szeptemberben egy újabb turné következett,ami Szlovénia, Cseh, és Német koncertekbol állt.Az Október nagy ünnep volt,10 éves lett a zenekar,és ezt egy koncerttel ünnepelték Hódmezovásárhelyen,utána koncert Romániában is.Közben elkészült a jubileumi album:"10 éve szemben az elnyomással" Ez tartalmaz dalokat az eddig megjelent összes demóról,albumról,kislemezrol, és egy régi és 2 új számot.A lemezt 2 Francia kiadó jelentette meg Franciaországban. A 2004-es év is egy újabb turnéval indult Márciusban:Német, Luxemburg, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Francia,és Spanyolország.Ezen a turnén 31 koncertet adott a zenekar.A nyári bulik után Szeptemberben néhány koncert következett Romániában,és Novemberben megjelent Csehországban a 2002-ben felvett kislemez a Zemezluc-al. 2005 Márciusban megjelent a következő kislemez is (We don't need you) az ecuadori Retaque-val,2 dél-amerikai,és egy amerikai kiadóval közösen.
Júniusban egy Román turné következett amin egy barátunk Pista gitározott,mert Ferivel problémák voltak.. Ekkorra mar készen voltak az új album számai,és ezen a túrnen néhányat élőben is játszott a zenekar.A turné után még ebben a hónapban stúdióba ment a banda hogy rögzítse a "Legális pusztitás" című új albumot.Egy pár koncert után Magyarországon és Romániaban zárult az év.
2006 Márciusban néhány otth
oni koncert után egy miniturné jött Ausztriában,Szlovéniában és Horvátországban.
2006 április egy új turnéval indult Cseh,Németországban 15 koncerttel.De az indulás előtti napon szomorú hír érkezett meghalt Feri a kórházban.Ezt a turnét neki ajánlotta a zenekar.A kovetkező hónapokban folytatódtak a koncertek Romaniűban,Szerbiában ás itthon,majd Júliusban egy Finn turné jött,és 3 év után újra Skandináviában játszott a zenekar.Augusztusban új dobos érkezett Tamás,aki  a kezdetektől a bandában levő Bőrzsákot váltotta.Rövid felkészülés után Augusztusban már Csehországban és Szlovákiában az új felállással jatszottak.Novemberben 6 évvel az első megjelenés után kiadásra került a "Rémálom" album CD verziója Mexikóban.Ez nagyon jó és fontos volt,mert ezt az albumot csak kazettán adta ki a kiadó.Az év egy miniturnéval zárult Svájcban és Franciaországban,Decemberben.
A 2007-es évet egy januári otthoni koncerttel indítottak.Hosszú várakozás után végre Márciusban megjelent a "Legális pusztítás" új album Franciaországban,ami jó fogadtatást kapott mindenütt,és sokan várták már az elég régen rögzitett új album megjelenését.Ez a lemez is politikai,es számos komoly temával foglalkozik, globalizáció,környezetvédelem...Még Márciusban Ausztriában,majd a következő hónapokban Magyarországon es Romaniában nehány koncerten előben is bemutatásra került.

Szeptember végén egy Nyugat-Európa turné indult, Németország,Belgium,Hollandia,Franciaország,Svájc és Norvégiába.Novemberben megjelent a "Legális pusztítás" CD Mexikóban is.
2008 és a zenekar 15 éves lett!Márciusban nehány Cseh koncert után,Májusban egy 3 hetes turné indult 20 koncerttel Románia,Cseh,Német,Hollandia,Belgium,Franciaországba.A Nyáron 2 fesztiválkoncertet játszott a zenekar Magyarországon.

2009 és 2010-ben néhány koncert Magyarországon és Romániában.
2011-ben érkezett egy új gitáros Péter (Pupák),és Júniusban egy Orosz-Ukrán turné kezdödött 12 koncerttel,majd Júliusban ujra Romániába és Szeptemberben Budapesten játszott a zenekar.Még ebben a hónapban kezdödött az új anyag stúdiófelvétele.
2012-ben folytatódott a munka az új dalok keverésével..

2013 - Megjelent a "warfare" ep Indonéziában!

Viktor lesz az új gitáros és 2014 végén új dobos is érkezik a bandába majd indul a gyakorlás az új dobossal.2015-ben az új felállásban kezdődnek a koncertek Németországban, Csehországban, Ausztriában.

2016 is hasonlóan az előző évhez,folytatódtak a koncertek.Szeptemberben doboscsere történt,és az év végén szintén egy gitároscserével zárult az év.

2016 Szeptemberben doboscsere történt és így folytatódott néhány koncerttel Magyarországon,és a következő évben Németországban is.

2018.A 25 éves jubileumi év,Január egy Német koncerttel indul es Februárban egy Délkelet-Ázsia turné következik Szingapúr,Malajzia,Indonézia.Áprilistól már új felállással megy tovább a banda,néhány koncerttel Németországban,Ausztriában,így zárul az év.

A Lecsa-Punk játszott sok koncertet szerte Európában,sok zenekarral a világból:D.O.A, Varukers ,Vice Squad,Peter & Test Tube...,Poison Idea, Cólera, Los Fastidios, Zemezluc, N.V.U, Speichelbroiss, Apatia No, Davova Psychoza, Czolgosz ,Konflikt, Barackca, Inerdzia, Conflict, Oi Polloi, Purgen......

 
Design by Alex 2004